Kaas à la carte

Melk

Rouveen Kaasspecialiteiten verwerkt meerdere soorten melk. Hiermee begint de diversiteit van de kaas en voor de klant, het onderscheid in de markt. Er worden batches van circa duizend kilo geproduceerd. Naast de melk waarover Rouveen Kaasspecialiteiten zelf beschikt, bestaat er de mogelijkheid bijzondere melk apart aan te leveren voor verwerking. Te denken valt bijvoorbeeld aan buffelmelk maar ook bijvoorbeeld aan melk uit natuurgebieden of van een landgoed. En altijd staat Rouveen Kaasspecialiteiten open voor nieuwe ideeën waarmee de afdeling Productontwikkeling aan de slag kan.

Standaard koemelk Biologische koemelk Biologisch dynamische koemelk Standaard schapenmelk
Kosjer koe- en geitenmelk Standaard geitenmelk Biologische geitenmelk Halal koe- en geitenmelk Vrije keuze

Vet

Voor de productie van kaas gebruiken we diverse soorten vet. Naast dierlijke vetten van koeien en geiten worden ook plantaardige vetten gebruikt. Tevens bestaat de mogelijkheid de vetten te bewerken. Een voorbeeld daarvan is cholesterolarm vet.

Koemelkvet Geitenmelkvet Cholesterolarm vet Maisolie
Zonnebloemolie Olijfolie Actief Cholesterol verlagend vet Vrije keuze

Vetgehalte

Het vetgehalte is afhankelijk van de soort kaas en van de wens van de afnemer. Een lightkaas is een 30+ of 35+ kaas. Een zacht en romig kaasje is een 50+ of een 60+. Een echt magere kaas is 10+.

10+ 20+ 30+ 35+
40+ 48+ 50+ 60+ Vrije keuze

Zoutgehalte

Zout geeft smaak aan de kaas en werkt conserverend. Met behulp van een modern pekelsysteem kan het zoutgehalte afgestemd worden op de wens van de klant. Speciaal voor consumenten die geen natrium mogen, wordt kaliumzout gebruikt voor natriumarme- en dieetkaas..


Kaliumzout Zoutarm Normaal zout Extra zout Vrije keuze

Hulpstoffen

Voor het produceren van kaas zijn de volgende hulpstoffen onmisbaar: calcium, zuursel, en dierlijk of vegetarisch stremsel. Daarnaast wordt er eventueel gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen. Het zuursel beïnvloedt voor het belangrijkste deel de smaak, de ogenvorming, de consistentie en de geur van de kaas.

Samen met de afdeling Productontwikkeling kan de keuze voor het juiste zuursel worden gemaakt.

Ingrediënten

Om een bijzondere kaas te maken, kan gebruik worden gemaakt van diverse ingrediënten. Naast de genoemde soorten kunnen onze klanten uiteraard met suggesties komen bij onze afdeling Productontwikkeling.

Basilicum Bieslook Brandnetel Cranberry Fenegriek Groene of zwarte peper
Italiaanse kruiden Komijn Koreander Knoflook Kruidenmix Kruidnagel
Mosterd Noten Olijven Paprika Pesto Peterselie
Rucola Sambal Ui Wasabi Wortel Vrije keuze

Vormen

Voor alle soorten en variaties staan meerdere vormen ter beschikking. Binnen bepaalde grenzen kan de afnemer zelf aangeven welk gewicht de voorkeur heeft. Om een voorbeeld te geven: de '10kg vorm' kan variëren in gewicht tussen de 8 en 11,5 kg.

Rechthoek
30 x 40 cm
Rechthoek
30 x 50 cm
Broodvorm
(2,5 kg)
Staafvorm
Ø 9 x 80 cm
Ronde vorm
(1 kg)
Ronde vorm
(1,7 - 2,5 kg)
Ronde vorm
(3,8 - 5 kg)
Ronde vorm
(8 - 11,5 kg)
Vrije keuze

Verpakkingswijze

Tot slot kan men voor de verpakkingswijze kiezen. Deze is in twee hoofdgroepen te verdelen: met kaascoating (natuurgerijpt) of in folie (foliegerijpt).

Rouveen Kaasspecialiteiten gebruikt verschillende kaascoatings. Een reguliere gele coating voor bijvoorbeeld Goudse kaas. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. De kleur kan variëren. Er wordt veel gebruik gemaakt van blanke coating, maar voor geitenkaas is wit meer gebruikelijk. Coating kan een conserveermiddel bevatten of juist niet. Het is ook mogelijk de kaas te paraffineren. Als laatste kan Rouveen Kaasspecialiteiten zorgen voor een etiket, banderol, weegetiket met barcode en doosverpakking.

Klik hier voor 'Uw keuze in Kaas à la Carte'