Goud, zilver én brons voor Rouveen Kaasspecialiteiten
12-okt-2018

De lekkerste kaas en de beste kaaskenners komen uit Rouveen!

Tijdens het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours heeft Rouveen Kaasspecialiteiten haar visitekaartje opnieuw afgegeven. 520 vakmensen keurden dit jaar mee. Binnen de categorie ‘Industrie’ waren er maximaal zes prijzen te verdelen, waarvan er twee naar Rouveen Kaasspecialiteiten gingen. Lilian Hoepel won een bronzen medaille en Thea Hidding de gouden medaille! Een prestatie om trots op te zijn! Daarnaast werd de Rouveens Roem Geit door de consument bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘De lekkerste geitenkaas 50+ oud’.

Een team met kaaskennis
De hoogste onderscheiding in de kaaswereld is de Gouden Kaasboor, vorig jaar in de wacht gesleept door Rouveen Kaasspecialiteiten medewerker Jaco Blankespoor. Vlak na de prijsuitreiking van vorig jaar is in nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen een project gestart om een bijzonder lekkere gerijpte geitenkaas te ontwikkelen. ‘Ons doel was om de lekkerste geitenkaas van Nederland te maken. De consument heeft nu deze ‘Rouveens Roem Geit’ bekroond met een zilveren medaille. Vanavond krijgen we de erkenning van de kaasetende Nederlander voor wat wij allang weten: Rouveen Kaasspecialiteiten maakt de lekkerste kaas van Nederland!’ vertelt Jaco Blankespoor.

Trots op de mensen bij Rouveen Kaasspecialiteiten
Beide medewerkers zijn werkzaam op de afdeling Kwaliteit en Technologie van Rouveen Kaasspecialiteiten. Lilian Hoepel organiseert samen met collega’s interne keuringen, waarbij steeksproefgewijs kaas wordt beoordeeld op geur en smaak. Thea Hidding coördineert alle audits die in het kader van diverse certificeringen worden gedaan bij Rouveen Kaasspecialiteiten. Zij won eerder een bronzen medaille. Inmiddels zijn er door meerdere medewerkers prijzen behaald voor Rouveen Kaasspecialiteiten. ‘Dat we lekkere kaas kunnen maken dat wisten we natuurlijk al en dat doen we met échte vakmensen! Op een avond als deze zie je dat het één met het ander te maken heeft. Doordat we goeie mensen met vakkennis in huis hebben worden de lekkerste kazen gemaakt. Het is een prachtige erkenning dat dit beloond wordt,’ vertelt Klaas Hokse, directeur Rouveen Kaasspecialiteiten, trots.

Achtergrondinformatie Holland Kaaskeuring
Het NNKC organiseert jaarlijks de Nederlandse kaaskeuring voor de lekkerste nationale, halfharde kazen: Holland Kaaskeuring. Ieder jaar worden andere categorieën gekozen voor deze onafhankelijke, objectieve nationale smaakwedstrijd. Voor 2018 zijn er twee categorieën, namelijk Goudse kaas 48+ extra belegen en Geitenkaas 50+ oud. In deze laatste categorie werden er drie finalisten geselecteerd en won ‘Rouveens Roem Geit’ een zilveren medaille. De consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek hebben in september 2018 gedurende een proefweek bepaald wat de lekkerste kazen zijn. De drie finalisten werden gepresenteerd tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten op 1 en 2 oktober 2018. De bekendmaking van de einduitslag was tijdens het grootste kaasfestijn van Nederland op 11 oktober 2018 in Nijkerk.