Medewerkers
Mensen maken het verschil
Logo titel

De medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten hebben liefde voor hun ambacht. Ook al werken ze in de meest moderne kaasmakerij van Nederland en is deze grotendeels gerobotiseerd, het zijn nog steeds onze mensen die bedenken, de keuzes maken, proeven en keuren.


Samen Gezond, Samen Sociaal, Samen Werken. Onder deze motto’s werken onze medewerkers samen. Met elkaar doen we mee aan sportieve activiteiten of zetten we ons in voor sociale projecten. Nog mooier is wanneer we beide kunnen combineren, zoals in het project Cycle for Hope.

Samen Gezond

Een goede gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een gezonde levensstijl, met goede voeding en voldoende beweging, draagt wel bij aan een goede gezondheid. Rouveen Kaasspecialiteiten ondersteunt vrijblijvend haar medewerkers door de inzet van een lifestylecoach. De coach ondersteunt medewerkers met voedingsadvies, bewegingsadvies en biedt cursussen aan, bijvoorbeeld een slaapcursus voor medewerkers die in de nacht werken.

Samen Sociaal

Rouveen Kaasspecialiteiten wil dat medewerkers sociaal met elkaar en met hun omgeving omgaan. Dat stimuleren we door activiteiten te organiseren waarin we elkaar op een andere manier leren kennen, door hulp te bieden bij landelijke en regionale projecten (bijvoorbeeld via NL doet), maar ook door individuele medewerkers te ondersteunen die naast zijn werk een sociaal doel nastreeft. ‘Samen sociaal’ betekent binnen onze coöperatie: je eigen verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van je medemens.


‘Lekker in je vel, met plezier naar je werk’


Samen Werken

Rouveen Kaasspecialiteiten vindt het belangrijk dat medewerkers weten waar ze aan toe zijn. We willen dat er duidelijkheid is over de waarden en normen van waaruit wij samenwerken. ‘Samen Werken’ noemen wij dat. Veiligheid, kwaliteit en omgangsnormen liggen vast in protocollen. Waarden waar we voor staan en van waaruit we willen samenwerken worden gedeeld. Duurzame inzetbaarheid is ook een onderdeel van ‘Samen Werken’.

Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Rouveen Kaasspecialiteiten is pilot en voorbeeldbedrijf in de promotiecampagne van de overheid over duurzame inzetbaarheid.