Kwaliteit
Unieke kazen met een gegarandeerde kwaliteit

Rouveen Kaasspecialiteiten vervaardigt kwaliteitskazen. Dat betekent niet alleen dat u kazen met smaak mag verwachten die blijven verrassen, maar ook dat het bereidingsproces altijd constant is, de ingrediënten puur en de kaasmakers toegewijd.

Gescheiden processen

Kwaliteit begint al bij onze veehouders. We maken alleen gebruik van gekwalificeerde melk. Dagelijks worden er meerdere soorten melk verwerkt, bijvoorbeeld Kosjer of Weidemelk. Deze soorten worden separaat bij onze veehouders opgehaald. Onze fabriek is zo ingericht dat er verschillende soorten kaas van diverse melksoorten worden geproduceerd.

Kwaliteitssystemen

In het verdere proces zijn er diverse kwaliteitssystemen die de zekerheid bieden van een constant hoge kwaliteit. We werken met kwaliteitscertificaten als: ProcescertificeringGMP+, BRC en IFS. Omdat we méér willen doen dan de Europese wetgeving voor biologische productie voorschrijft, mogen we het EKO-keurmerk voeren. Meer informatie over EKO-keurmerk is te vinden op de site van EKO-keurmerk.


‘Zekerheid over kwaliteit’


Ook is Rouveen Kaasspecialiteiten gecertificeerd door Skal en Demeter voor de productie van biologische kaas en Demeter kaas. Daarnaast maken onze gescheiden productiestromen het mogelijk om Kosjere kaas en Halal kaas te produceren. Exportlanden vragen om specifieke audits waar we altijd aan meewerken. Voor veel landen wereldwijd zijn wij inmiddels gecertificeerd.