Jaco Blankespoor wint de Gouden Kaasboor!
6-okt-2017

Rouveen Kaasspecialiteiten voor het eerst in de geschiedenis winnaar van de Gouden Kaasboor

Jaco Blankespoor, manager productie en kwaliteit van de zuivelcoöperatie Rouveen Kaasspecialiteiten heeft op donderdagavond 5 oktober de Gouden Kaasboor gewonnen. Met deze prestigieuze prijs mag hij zichzelf de beste kaaskenner van Nederland noemen!

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) vond plaats op 26 en 27 september tijdens de Foodspecialiteitenbeurs in Houten. Tijdens deze keuring worden 10 kaasboorsels voorgelegd aan de keurders, die deze blind beoordelen op soort, leeftijd, smaak en kwaliteit. Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen in drie categorieën. De totaalwinnaar ontvangt de Gouden Kaasboor; de belangrijkste prijs in de Nederlandse kaaswereld.

Jaco Blankespoor is sinds 1998 werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten en verantwoordelijk voor de productie, kwaliteit en technologie. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum in de zuivelsector, een jubileum dat nu bekroond wordt met een prachtige erkenning voor zijn kaaskennis. De nuchtere Rouvener kan het nog amper bevatten: “Ik ben ontzettend blij met het behalen van dit resultaat. Elk jaar scoorde ik hoge punten, maar nog niet eerder stond ik op het podium. Om na 25 jaar dan de Gouden Kaasboor te winnen is echt onvoorstelbaar”.

Rouveen Kaasspecialiteiten neemt jaarlijks deel aan het NNKC en heeft al eerder mooie prijzen in ontvangst genomen. De Gouden Kaasboor ontbrak nog in het rijtje. Algemeen directeur Klaas Hokse is trots op de prestatie van zijn collega: “De Gouden Kaasboor is binnen de kaaswereld de belangrijkste prijs. Het is een prachtig visitekaartje voor zowel Jaco als ons bedrijf dat we deze onderscheiding hebben behaald.”


Jaco Blankespoor met de gewonnen ketting met de Gouden Kaasboor in het pakhuis van Rouveen Kaasspecialiteiten

De Coöperatieve Zuivelfabriek “Rouveen” produceert meer dan 200 verschillende soorten kazen en is met recht de meest veelzijdige kaasproducent van Europa. De kazen worden bereid met verschillende melksoorten en ingrediënten in uiteenlopende kleuren en vormen. De coöperatie is eigendom van 250 leden-veehouders, waarvan 20% met een biologische bedrijfsvoering. Het is één van de weinige overgebleven zelfstandige ‘kleine’ fabrieken die de gemeente Staphorst vroeger rijk was. Door de strategische keuze voor kaasspecialiteiten heeft Rouveen Kaasspecialiteiten haar bestaansrecht in Zuivel Nederland verworven en zijn de specialiteiten van de dorpscoöperatie over de gehele wereld verkrijgbaar.