Bron: Meppeler Courant, 18 oktober 2019. Door: Eelco Kuiken
In deze tijd van het jaar zijn fietsers slecht zichtbaar in het verkeer. In Rouveen wordt dit probleem voor de kinderen van de basisscholen opgelost.
De activiteitencommissies van basisscholen De Levensboom en de Triangel in Rouveen zorgen ervoor dat alle leerlingen van beide scholen fluorescerende hesjes krijgen, gesponsord door Rouveen Kaasspecialiteiten.
Krachten bundelen
Jeanet Timmerman (35) en Grietje Dunnink (32), moeders van kinderen op de gereformeerde basisschool De Levensboom en hervormde buurman De Triangel bundelden de krachten. ‘We vonden dat we iets moesten aan de veiligheid van onze kinderen op straat. Het leek ons een goed idee om fluorescerende hesjes aan te schaffen voor alle leerlingen. Het punt was alleen: wie moest dat betalen?’, aldus beide moeders. Rouveen Kaasspecialiteiten bleek de 750 gele hesjes te willen bekostigen. Dat zijn er meer dan er kinderen op de scholen zijn. Ook de nieuwe instromers kunnen in het komende cursusjaar rekenen op een hesje. Zijn ze op, dan betaalt CZ nieuwe exemplaren.
Beeldmerk
Woensdag was directeur Klaas Hokse van Rouveen Kaasspecialiteiten op beide scholen te vinden die samen onder één dak zitten, om mee te helpen de hesjes uit te reiken. De moeders en Hokse maakten een ronde door de school om de hesjes persoonlijk aan de kinderen uit te reiken. Op de hesjes staan op de voorkant de logo’s van beide scholen gebroederlijk naast elkaar en op de achterkant het beeldmerk van Rouveen Kaasspecialiteiten.
De directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten hoefde niet lang na te denken over het verzoek van de moeders. ‘Wij hebben wat met de jeugd. We sponsoren muziekvereniging Prinses Margriet, de jeugdteams van SC Rouveen, wij sponsoren het maken van kaas voor kinderen in de Veldschuur Bid en Werk en ook dit past in dit rijtje’, zegt Hokse. ‘Daar komt natuurlijk bij dat onze chauffeurs dikwijls slecht verlichte kinderen op de fiets tegenkomen, zeker in deze tijd van het jaar. Het is ontzettend belangrijk dat we daar iets tegen doen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.’
Achterdeur
De fabriek is ook druk doende met het realiseren van een achteruitgang bij het bedrijf, zodat de vrachtwagens niet meer over de drukke Oude Rijksweg hoeven te rijden, waar ook veel kinderen fietsen die op weg zijn naar school. De weg kan bijna in gebruik worden genomen.
Het is niet zo dat leerlingen van beide scholen de hesjes in de kast mogen hangen. ‘We stellen als scholen verplicht dat de kinderen ook daadwerkelijk deze hesjes dragen als ze op de fiets naar school komen, ook al wonen ze in de bebouwde kom’, zegt Wim Hutten, directeur van De Levensboom. ‘Dat geldt ook het voor het personeel. Ook wij behoren het goede voorbeeld te geven. Gelukkig gebeurt er bijna nooit wat met onze kinderen in het verkeer en dat willen we graag zo houden.’