Kwaliteit

De kwaliteit is geborgd

Behalve dat Rouveen Kaasspecialiteiten kazen produceert die blijven verrassen, let men in Rouveen heel goed op de wijze waarop deze gemaakt worden. Het bedrijf is zodanig ingericht dat de verschillende soorten kaas volledig gescheiden worden geproduceerd. Aangezien er dagelijks meerdere soorten melk worden verwerkt met verschillende zuursels, vetten, zouten en andere ingrediënten is dit heel belangrijk.

De kwaliteit van de ingrediënten en werkwijzen worden geborgd. Dit begint al met de borging van de melkkwaliteit bij de aangesloten veehouders. Deze wordt uitgevoerd en gecontroleerd door daarvoor geaccrediteerde instanties en bedrijven. In het verdere proces zijn er diverse kwaliteitsystemen die de zekerheid bieden van een constant hoge kwaliteit van de geproduceerde kazen, maar ook de kwaliteit van de vrijgekomen stromen richting diervoeders. Kwaliteitscertificaten waarmee wordt gewerkt zijn: Qlip, GMP+, BRC en IFS.

Ook is Rouveen Kaasspecialiteiten Skal en Demeter gecertificeerd voor de productie van biologische en demeter kaas. De productieruimten zijn tevens ingericht om Kosjer en Halal waardige producten te produceren.

Middels interne en externe controles wordt voortdurend gestreefd naar het hoogste kwaliteitsniveau.

Qlip GMP BRC Skal Demeter Vegetarische bond IFS